torstai 1. joulukuuta 2011

Ensimmäinen askelma

Minun on vaikea kirjoittaa kirjoittamisestani ilman, että se tuntuisi banaalilta ja turhanpäiväiseltä. Tästä tekstistä saattaa siten tulla banaali ja turhanpäiväinen, joten lukija varautukoon.


Aloitan esittelyni perusasioista. Kirjoitan nimellä Henrikki Harju, lukio on käyty ja Helsingin yliopistollakin olen haahuillut pari vuotta. Kuten tämän blogin muutkin kirjoittajat, opiskelen minäkin Työväen akatemiassa kirjoittamista. Itse päädyin kyseiseen opistoon, koska halusin kehittyä hienovaraisemmaksi ja kiinnostavammaksi kirjoittajaksi kuin millaiseksi itseni koin.


Fiktiivisen kirjallisuuden maailmaan minut johdatti aikoinaan Sinuhe egyptiläinen, Hamletin ja Aarresaaren sarjakuvaversiot sekä kreikkalainen mytologia (jostain syystä koin lempparijumalakseni tuulastusta ja irtosuhteita harrastavan Poseidonin). 16-vuotiaana keksin, että aion kirjoittaa romaanin. Käsikirjoitus on edelleen tekemättä, mutta muunlaisia tekstejä on syntynyt kohtuullisen mukavasti.


Kirjoittajana haluan tarjota lukijalle älyllisiä seikkailuja ja miksei esteettisiä retkiäkin. Muotoilen tekstini tässä blogissa mitä todennäköisimmin joko runoiksi, esseiksi tai proosafragmenteiksi. Kommentteja saa antaa, jos jotain tulee mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti